In afara de alegerea arcului, urmatoarea provocare este sa-ti alegi tolba, pentru ca este un accesoriu foarte important si cu rol functional cheie. Din poze si disponibilitate in stoc, am ales initial un Hurricane de la White Feather, pe care, din fericire (!), cand am ajuns la magazin nu mai era disponibila, tocmai se vanduse cu cateva minute inainte sa ajung eu. De ce din fericire? Pentru ca astfel am avut posibilitatea sa ma reorientez catre tolba asta. Am gasit un singur review prin tarile de peste garla, care mi-a atras atentia si mi-a aprins beculetul: "Perfect. Is exactly what I wanted". Chiar daca eram hotarat sa cumpar tolba abia dupa ce o vad si probez, ceva mi-a zis ca asta este ok, si am comandat-o online, odata cu celelalte accesorii pentru arc.
Intial am vrut tolba cu prindere in 2 puncte, crezand ca este mai practica, si pentru a evita micile carabine folosite la prindere care mi se pareau foarte fragile si chiar inestetice din ce vazusem pana atunci. Surpriza mare a fost cand a ajuns tolba si am constatat ca este foarte bine executata, materiale de foarte buna calitate.
Ce am cautat eu la tolba, si am gasit toate la un loc la tolba Bowman:
- capacitate de pana la 24 de sageti
- fixare excelenta a sagetilor astfel incat sa nu sara din tolba la orice fel de miscare, inclusiv la aplecare in fata, chiar daca am putine sageti in tolba
- piele de foarte buna calitate, cat mai rigida pentru protectia sagetilor
- capitonaj interior moale, blanita
- buzunar exterior pentru diverse accesorii
Inca de la prima folosire, m-am prins ca sistemul asta de prindere in 3 puncte este chiar foarte bun si ca ma impac perfect cu el, plus ca intr-unul dintre inelele de legatura pot sa-mi agat si extractorul de sageti ca sa-l am astfel la indemana la piept tot timpul, si sa nu-l mai caut prin buzunare.
In buzunarul tolbei tin bowstringerul, care incape perfect si mai este loc pe langa el.
Intial am vrut tolba cu prindere in 2 puncte, crezand ca este mai practica, si pentru a evita micile carabine folosite la prindere care mi se pareau foarte fragile si chiar inestetice din ce vazusem pana atunci. Surpriza mare a fost cand a ajuns tolba si am constatat ca este foarte bine executata, materiale de foarte buna calitate.
Ce am cautat eu la tolba, si am gasit toate la un loc la tolba Bowman:
- capacitate de pana la 24 de sageti
- fixare excelenta a sagetilor astfel incat sa nu sara din tolba la orice fel de miscare, inclusiv la aplecare in fata, chiar daca am putine sageti in tolba
- piele de foarte buna calitate, cat mai rigida pentru protectia sagetilor
- capitonaj interior moale, blanita
- buzunar exterior pentru diverse accesorii
Inca de la prima folosire, m-am prins ca sistemul asta de prindere in 3 puncte este chiar foarte bun si ca ma impac perfect cu el, plus ca intr-unul dintre inelele de legatura pot sa-mi agat si extractorul de sageti ca sa-l am astfel la indemana la piept tot timpul, si sa nu-l mai caut prin buzunare.
In buzunarul tolbei tin bowstringerul, care incape perfect si mai este loc pe langa el.