Tolba de spate Buck Trail Bowman

Marius

Administrator
Membru personal
In afara de alegerea arcului, urmatoarea provocare este sa-ti alegi tolba, pentru ca este un accesoriu foarte important si cu rol functional cheie. Din poze si disponibilitate in stoc, am ales initial un Hurricane de la White Feather, pe care, din fericire (!), cand am ajuns la magazin nu mai era disponibila, tocmai se vanduse cu cateva minute inainte sa ajung eu. De ce din fericire? Pentru ca astfel am avut posibilitatea sa ma reorientez catre tolba asta. Am gasit un singur review prin tarile de peste garla, care mi-a atras atentia si mi-a aprins beculetul: "Perfect. Is exactly what I wanted". Chiar daca eram hotarat sa cumpar tolba abia dupa ce o vad si probez, ceva mi-a zis ca asta este ok, si am comandat-o online, odata cu celelalte accesorii pentru arc.
Intial am vrut tolba cu prindere in 2 puncte, crezand ca este mai practica, si pentru a evita micile carabine folosite la prindere care mi se pareau foarte fragile si chiar inestetice din ce vazusem pana atunci. Surpriza mare a fost cand a ajuns tolba si am constatat ca este foarte bine executata, materiale de foarte buna calitate.

Ce am cautat eu la tolba, si am gasit toate la un loc la tolba Bowman:
- capacitate de pana la 24 de sageti
- fixare excelenta a sagetilor astfel incat sa nu sara din tolba la orice fel de miscare, inclusiv la aplecare in fata, chiar daca am putine sageti in tolba
- piele de foarte buna calitate, cat mai rigida pentru protectia sagetilor
- capitonaj interior moale, blanita
- buzunar exterior pentru diverse accesorii

Inca de la prima folosire, m-am prins ca sistemul asta de prindere in 3 puncte este chiar foarte bun si ca ma impac perfect cu el, plus ca intr-unul dintre inelele de legatura pot sa-mi agat si extractorul de sageti ca sa-l am astfel la indemana la piept tot timpul, si sa nu-l mai caut prin buzunare.
In buzunarul tolbei tin bowstringerul, care incape perfect si mai este loc pe langa el.

Atașamente

• buck trail bowman 1.jpg
    buck trail bowman 1.jpg
    114,8 KB · Vizualizări: 4
  • buck trail bowman 2.jpg
    buck trail bowman 2.jpg
    118,9 KB · Vizualizări: 5
Sa iti fie de folos!
Eu n-as folosi tolba de spate nici daca m-ar plati careva.
O gasesc deopotriva inconfortabila si lipsita de autenticitate.

Mie imi place, si la ce planuri am deocamdata, este fix ce-mi trebuie. Am cautat la greu pana m-am oprit la asta, ca-mi era teama sa nu sara sagetile din ea, cum am vazut in multe reviewuri la alte tolbe. Dar in tolba asta stau fixate perfect, nu am nici un stres cu ea.
Si cred ca tolba se alege si in functie de arc si destinatie, ca merg mana in mana.
La fel ca la arcuri, unde nu-ti ajunge unul, si la tolbe iti trebuie mai multe. :ROFLMAO:
Ferice de cel/cea care si-a gasit arcul si tolba!

Sa stii ca nu-i deloc greu. Eu cel putin mi-am format deja o miscare eficienta, le pun imediat in tolba. Le bag pe toate 6 deodata. Pana pe la jumatate, ca apoi cad singure. E drept ca am varfurile mai grele, am si un insert de alama mai mare, pt 3D.
Dupa ce se indreapta vremea si mai ies la o tragere, poate fac un filmulet.

Eu folosesc tolba de spate BuckTrail Montana Traditional. Cred că ați văzut pe canal cât de natural manevrez săgețile. După un pic de antrenament, devine ca o a doua natură. Îmi place mult că datorită blănii săgețile nu imi zdrăngăne lângă ureche.

Atașamente

• inbound8806797795480700509.jpg
    inbound8806797795480700509.jpg
    278,9 KB · Vizualizări: 3
Nu m-am prins ce model de tolba ai tu, din clipurile tale.
Cand am fost la magazin si ratasem prima tolba ce tocmai s-a dat, m-am uitat la ce mai era pe stoc si aveau si Montana asta, am probat-o, insa mi s-a parut prea "finuta", pielea sensibila la zgarieturi, blanita care cam naparlea, si cel mai nasol prinderea aia cu snur in partea de jos care mie personal nu-mi inspira incredere. Mi s-a parut foarte fragila si susceptibil sa se rupa acel snur in partea de jos mai devreme sau mai tarziu. Altfel, foarte faina ca aspect, recunosc. Ar atrage privirile cu siguranta.
Asa ca n-am mai cumparat nimic atunci si am mai cautat, ajungand la Bowman. Prin comparatie, Bowman arata de la o posta mai heavy-duty, plus ca fixeaza sagetile mai bine, avand o structura plata, comparativ cu Montana.
Uitandu-ma iar la tolba ta intr-un clip unde se vede bine din spate, constat ca e "diferita" de aia din poza si magazin. :) Arata mai bine ca una noua. Ai dat-o cu ceva, ca pare piele "box", nu poroasa cum era aia din magazin. Cred ca este o optiune buna si Montana, vazuta la treaba pare ok, vazuta in magazin "tipla" nu m-a convins, pentru planurile mele.

Nu m-am prins ce model de tolba ai tu, din clipurile tale.
Cand am fost la magazin si ratasem prima tolba ce tocmai s-a dat, m-am uitat la ce mai era pe stoc si aveau si Montana asta, am probat-o, insa mi s-a parut prea "finuta", pielea sensibila la zgarieturi, blanita care cam naparlea, si cel mai nasol prinderea aia cu snur in partea de jos care mie personal nu-mi inspira incredere. Mi s-a parut foarte fragila si susceptibil sa se rupa acel snur in partea de jos mai devreme sau mai tarziu. Altfel, foarte faina ca aspect, recunosc. Ar atrage privirile cu siguranta.
Asa ca n-am mai cumparat nimic atunci si am mai cautat, ajungand la Bowman. Prin comparatie, Bowman arata de la o posta mai heavy-duty, plus ca fixeaza sagetile mai bine, avand o structura plata, comparativ cu Montana.
Uitandu-ma iar la tolba ta intr-un clip unde se vede bine din spate, constat ca e "diferita" de aia din poza si magazin. :) Arata mai bine ca una noua. Ai dat-o cu ceva, ca pare piele "box", nu poroasa cum era aia din magazin. Cred ca este o optiune buna si Montana, vazuta la treaba pare ok, vazuta in magazin "tipla" nu m-a convins, pentru planurile mele.
Cred că e vorba despre calitatea sau efectele filmării. Nu am dat-o cu absolut nimic. Din contră, am tăiat de câteva ori bucăți din blăniță ca să fac amortizoare de coardă 😁
Durabilitatea ți-o pot confirma cu mai mult de 4 ani de hoinărit prin păduri, lovit de crengi și de spini, ploaie, zăpadă și tot felul de intemperii. Este posibil ca cea văzută de tine în magazin acum să fie din alt lot. A mea e din piele lucioasă, nu poroasă.

Este posibil ca cea văzută de tine în magazin acum să fie din alt lot. A mea e din piele lucioasă, nu poroasă.
Cred ca asta e explicatia. Pentru ca aia vazuta de mine in magazin era mai mult fancy decat de utilizat pe afara. Faina, dar nu-ti vine sa o folosesti ca o strici. Evident, parerea mea e subiectiva. Iar eu mi-am regasit criteriile de selectie mai bine la Bowman.

Back
Sus