Recomandari shafturi si accesorii pentru confectionare sageti din carbon

Marius

Administrator
Membru personal
Mi-am propus sa-mi confectionez singur sagetile pe viitor, dar dupa un calcul facut pe baza preturilor afisate pe siteurile care vand astfel de componente in Romania, rezulta o diferenta minora fata de pretul unei sageti cumparata de gata. Nu mai pun la socoteala si investitia in scule. Asa ca ramai doar cu satisfactia manufacturarii, pana la urma. Daca ai avea un castig de macar 25% fata de o sageata la gata echivalenta, ar fi ceva mai bine.
Ar ramane varianta achizitionarii shafturilor si componentelor de pe aliexpress, dar ma intreb cat de autentice sunt review-urile de acolo, ca sa ma pot baza in alegerea produselor si a furnizorului.
Asa ca, daca aveti experienta in directia asta, si puteti recomanda shafturi si componente bune, dar si scule, va rog sa le puneti si aici.
Multam.

Si eu am inceput sa imi pun serios problema de a investi in unelte pentru sageti. Mi-am facut un calcul cu aparat de pus pene, lipici, bara de masurare sageti, cutter curatire, ascutitori pentru sageti lemn si am ajuns pe la 500+ ron.
Deasemenea si eu am facut un calcul intre cele gata facute si cele facute de mine si diferenta de pret per sagteata a fost de maxim 4-5lei. Acum sunt curios Marius daca tu ti-ai facut vreun calcul sau ce aparat de pus pene vrei etc.

La fel si in cazul meu, diferenta era tot de cativa lei, astfel ca nu merita efortul, decat de amorul artei. Cautand pe aliexpress, am gasit preturi mai ok, dar ca sa fie si mai rentabil, trebuie cumparate cantitati mai mari, pentru discounturi suplimentare.
Ca scule, as lua aparatul de lipit pene si clema de la BOHNING, par ok si au un pret decent, iar pentru taiat as lua un aparat de la DECUT, am vazut cum lucreaza si mi se pare mai precis decat o taiere "de mana". De fapt, cred ca nici nu se compara. Nu mai zic ca ar fi utile si un cantar, un tester de rectiliniaritate, etc. Adunate fac ceva bani. Daca iti faci tie cateva sageti pe an, amortizezi greu.
Dar daca ai preturi bune la shafturi si componente, poate merita investitia. De-aia sunt curios ce mai foloseste lumea...

Eu acuma trag cu sageti HB Partizan 500 spin 125 grain tip de la bearpaw si doresc sa incerc Molid si Cedru .

Eu raman la carboane, nu vad sensul sa trec la lemne, poate doar daca o sa-mi iau un arc istoric, de amorul artei.

Eu trag cu traditional one piece recurve si asa de fandoseala am zis sa vad cum este lemn pe lemn :))

Back
Sus