Conditiile de participare la concursurile de tir cu arcul: categorii arcuri, probe, etc

Tiatira

Membru
Cred ca doar cei legitimati intr-un club pot participa sau? Si daca ar exista si posibilitatea de a fii independent sa zic asa nu cred ca sunt multe concursuri 3D la noi.

Poti participa linistit si ca independent. Eu m-am inscris asa la un concurs. Si chiar sunt o gramada de 3D-uri si in 2024.
Si eu tot la 3D vreau sa particip pe viitor, de preferat outdoor, am pus ochii deja pe unele.
Doar la concursurile organizate de FRTA este necesar sa fi legitimat la un club, pentru cele organizate de/sub celelalte federatii nu este nevoie. (y)

Multumesc frumos pentru confirmare ca se poate si independent, acum sa vad ce ii mai aproape de judetul meu si cu cine ma pot asocia sa vin ca nu am masina :)) Daca nu ii prea mult stie care va cam la cat se ridica costul pentru un astfel de eveniment? 500-1000 Ron/persoana ?

Toate costurile sunt afisate pentru fiecare concurs in parte: taxa inscriere, cazare, masa. Plus, evident, transportul, care e in functie de posibilitatile fiecaruia.
Totalul difera de la un concurs la altul. Nu cred ca ajunge la 500 lei de persoana. De regula, organizatorul se ocupa sa rezolve si cu cazarea si masa, in conditii mai avantajoase, cred.
De exemplu, la Bascov am dat vreo 250 lei pentru cazare si masa 2 zile. Plus 80 lei taxa de concurs. Zic ca nu e mult. In alte parti poate fi mai ieftin sau mai scump, depinde de conditii.

Daca se poate si nu este prea mult as dori sa stiu ca si arcas cu one piece recurve la ce categorie ma incadrez si care ar fi distanata maxima la care at putea fii o tinta pe un traseu 3D, 25-30m ? Sunt convins ca difera de clasa compound clar ca distante vorbim dar sunt curios care este maximul la one piece recurve.

Daca se poate si nu este prea mult as dori sa stiu ca si arcas cu one piece recurve la ce categorie ma incadrez si care ar fi distanata maxima la care at putea fii o tinta pe un traseu 3D, 25-30m ? Sunt convins ca difera de clasa compound clar ca distante vorbim dar sunt curios care este maximul la one piece recurve.
Cel mai probabil te vei încadra la categoria BHR (BowHunter Recurve). Este una dintre cele mai populare categorii, cu cea mai acerbă competiție (sunt foarte mulți arcași încadrați aici). Dar nu-ți face griji, nu-i chiar așa mare bai!
Cât despre distanțe, pot ajunge și la 60m, depinde foarte mult de concurs/ organizatori.
Oricum... Realist vorbind, în nici un caz nu vei urca pe podium la primul concurs, așa că mergi acolo ca să te simți bine și să înveți. Uite câteva chestii de bază în acest filmuleț:

Dupa experienta mea personala atat cu compound cat si cu recurve pot spune ca este cu adevarat pe barba ta daca tu cu recurvul te pui sa tragi dupa un Urs 3D la 60m. Pecand cu compoundul la 60 m este o placere sa tragi avand toate facilitatile arcului . Eu acum cu recurveul sunt destul de sigur pe mine ca si tinta pusa la 20m , tinta fiind un bag de la bearpaw de 60x60x17 , pe care o am pusa la distante intre 12-20m o mut eu . Legat de concurs este cu certitudine ca nu ai cum din prima sa fi pe podium dar cum si tu ai spus experienta , socializarea si distractia sunt cele mai frumoase amintiri.

Dupa experienta mea personala atat cu compound cat si cu recurve pot spune ca este cu adevarat pe barba ta daca tu cu recurvul te pui sa tragi dupa un Urs 3D la 60m. Pecand cu compoundul la 60 m este o placere sa tragi avand toate facilitatile arcului . Eu acum cu recurveul sunt destul de sigur pe mine ca si tinta pusa la 20m , tinta fiind un bag de la bearpaw de 60x60x17 , pe care o am pusa la distante intre 12-20m o mut eu . Legat de concurs este cu certitudine ca nu ai cum din prima sa fi pe podium dar cum si tu ai spus experienta , socializarea si distractia sunt cele mai frumoase amintiri.
Urs din 60m nu sună chiar așa extrem precum pare la prima vedere. Depinde în primul rând de abilitățile arcașului, dar sunt importante și setările (forța arcului, greutatea săgeții, spine-ul, etc). Nu știu dacă merge să pun link-ul aici, dar am făcut niște trageri foarte interesante din 40-45m cu diferență de elevație și obstrucții. Multă lume crede că trebuie să fii supererou Marvel, dar este vorba doar de antrenament consecvent și disciplină!

... cu one piece recurve la ce categorie ma incadrez ..... clar ca distante vorbim dar sunt curios care este maximul la one piece recurve.
Depinde de regulamentele concursurilor, pentru ca nu toate sunt "fix pe fix".
La cele organizate sub FRAT te incadrezi la Traditional recurve https://frat.ro/divizii/#toggle-id-9
La cele organizate sub FRAI te incadrezi la Traditional recurve daca tragi cu sageti din lemn sau Bowhunter recurve daca tragi cu alte sageti https://drive.google.com/file/d/16NXjiwbNP2KDDdHA506zKnAGWSYdD0Cs/view
La cele organizate sub FRTA te incadrezi la Arc Tradițional, respectiv AT Modern sau AT Instinctiv https://frta.ro/wp-content/uploads/2016/08/Regulament-pentru-arc-traditional.pdf

Poti citi regulamentele din linkurile de mai sus. Acolo gasesti tot ce ai nevoie sa intelegi cum sta treaba, si unde te incadrezi mai exact.

Urs din 60m nu sună chiar așa extrem precum pare la prima vedere. Depinde în primul rând de abilitățile arcașului, dar sunt importante și setările (forța arcului, greutatea săgeții, spine-ul, etc). Nu știu dacă merge să pun link-ul aici, dar am făcut niște trageri foarte interesante din 40-45m cu diferență de elevație și obstrucții. Multă lume crede că trebuie să fii supererou Marvel, dar este vorba doar de antrenament consecvent și disciplină!
Asaa este ai dreptape ca la distante de peste 50m conteaza foarte mult experinta arcasiului si o sageata corespunzatoare ca si spin lungime greutate pene . La partea cu antrenamentul sa sti ca repetitia este muma invataturi si chiar exista o diferenta mare daca ai posibilitatea de a exersa zilnic in cazul in care stai la casa si iti permiti. Eu am posibilitatea pana si de indoor cu o distanta maxima de 16m pe timp de iarna. Dar urmarind clipul tau postat anterior cu referinta la concursuri, m-am decis sa incep sa merg pe deal sa pot avea teren cu diferente de nivel .
Deasemenea cred ca un factor important este sa nu fi de unul singur cand tragi ci sa mai ai un companion pentru o stimulare reciproca si prieteneasca de ati imbunatati forma .

Back
Sus