Tutoriale, Ep. 1 - despre importanța punctului de ancoră.

Florin

Membru
Am constatat de curând că există lacune pe acest subiect chiar și în rândul arcașilor legitimați pe la cluburi, așa că m-am hotărât să aduc o contribuție. Vă prezint primul filmuleț din această serie de tutoriale.

Asta e partea frumoasa si totodata "enervanta" in tirul cu arcul: ca totul este relativ, tine de subiectivism, si fiecare isi poate gasi forma proprie cea mai eficienta pentru sine. :D (y)

Cred ca asta se aplica in traditional recurve ca in olimpic recurve si compound majoritatea au aceeasi forma . Difera lungimea de intindere dar uni prefera kisser sau cum se numeste si alti nu. Eu de exemplu m-am obijnuit, ca in full draw sa imi ating coltul guri cu degetul de sub sageata. Dar in esenta Marius a spus foarte frumos : Totul este relativ, precum la fizica :))

Așa cum spunea și în video, există multe moduri corecte, dar și foarte multe moduri greșite, care îți pot da bătăi de cap (de la frustrări până la accidentări).
Cred ca asta se aplica in traditional recurve ca in olimpic recurve si compound majoritatea au aceeasi forma . Difera lungimea de intindere dar uni prefera kisser sau cum se numeste si alti nu. Eu de exemplu m-am obijnuit, ca in full draw sa imi ating coltul guri cu degetul de sub sageata. Dar in esenta Marius a spus foarte frumos : Totul este relativ, precum la fizica :))

Ideea este ca "omul este ceea ce gandeste", adica ceea ce afirmam si mentinem in constiinta, tindem sa devenim. De aceea este indicat sa avem grija ce zicem, chiar si in gluma. Aparent, poata fi ceva nesemnificativ, dar nu este, este chiar important. (y)

Back
Sus