Tinte facute acasa sau cumparate?

Tiatira

Membru
Salut,

Sper sa fie sectiunea buna pentru acest post dar pana acum nu am vazut nici un topic legat de tintele pe care le folosim. Cred ca mai sunt printre noi si cei care opteaza sa isi confectioneze singuri tintele si sa nu dea bani pe cele din magazinele de profil. Acum sunt curios cati dintre voi ati incercat macar sau poate chiar ati reusit sa va confectionati o tinta ?

Chiar azi am vazut pe cineva trecand prin fata casei cu un tractor ce cara niste baloti de paie "clasici" si ma gandeam ca vreo patru bucati ar fi perfecte pentru antrenament. Trebuie sa ma interesez de unde le-a luat si sa-mi procur si eu.
Acum trag intr-un panou M4L de la Eleven, de 60x60x22cm. Pe care pun diverse tinte de hartie. Am ajuns sa regret ca nu mi-am luat o tinta "geanta", dar zilele trecute i-am improvizat eu un maner si acum il transport mai usor in gradina. Si chiar mi se pare mai avantajos decat o "geanta" pentru ca-i pot pune ce tinta de hartie vreau si este mai durabil in timp decat o "geanta".
Merge si panou confectionat, dar trebuie avut grija din ce materiale, pentru ca in timp, sagetile vor fi mai scumpe decat panoul.

Astazi nadajduiesc sa fie decent afara si sa va pot arata si voua cele doua tinte facute de mine si cum se comporta fiecare din ele in fata unui arc de 35lbs si 45lbs.

Prima dată când mi-am luat un arc am tras pur și simplu într-un mal de pământ unde îmi improvizam diferite semne drept țintă, apoi am umplut un sac cu haine vechi, apoi am descoperit un omuleț din Ardeal care vinde panouri mari de ținte de polifoam (material profesional din care sunt făcute țintele de tir cu arcul). Dau 600-700 de lei pe un panou de 2m x 2m x 25cm grosime, apoi îl tai in 4 sau în 6 bucăți și am ținte 2-3 ani fără probleme. Toate țintele din filmulețele mele pe canal sunt făcute așa.
Poți improvizat și te poți distra de minune cu zero costuri, dar e cu totul alt sentiment când ai ceva profi. Poți face tuning, reglaje fine, etc. observând exact unghiurile de intrare a săgeților în țintă. E o sumă destul de mare pe moment, dar investiția merită din plin pe termen lung.

Eu sunt curios cum zboara sagetile cu broadhead-uri... si cred ca fac rost de niste baloti din paie pentru experimentul asta. :D

Eu in ale mele nu am tras cu broadhead ci doar cu varfurile normale si pana acum s-au comportat bine. Am nimerit gorsimea si densitatea buna pentru acrul meu de 45 lbs. Ca si materiale am folosit scandura de 13-15 cm latime pentru rama iar pentru umplutura burete, cocos fibra, folie strech, sacii de rafie si la final o folie care se foloseste la izolatie pe care am capsato pe rama.
Imi cer iertre ca nu am reusit sa pun pozele dar azi o voi face :)

Back
Sus