Pffff... De unde să încep?

În primul rând Black Bear este absolut identic cu White Bear, doar că e... negru

. Ambele arcuri decente, foarte bune, dar nu premium.
În al doilea rând, Bear Supremag 48" și Kodiak Magnum 52" nu sunt altceva decât cozi de lopată cu coardă. Nici gratis nu le-aș lua. Trag prost, viteze modeste, stachează și oferă o senzație generală negativă la tragere (și dincolo de subiectivismul meu, în ultimul an știu de 3 buc. returnate pe garanție din cauza delaminării sau exfolierii lacului).
În al treilea rând... Ragim Black Hawk! O minunăție de arc! Finisaje și materiale premium, foarte ergonomic, foarte intuitiv. Până acum (din zeci de arcuri) este cel mai longeviv arc cu care am tras. În paralel am avut Win&Win Black Wolf, Hoyt Buffalo, Bear Super Kodiak, câteva platforme ILF și multe altele, dar mereu m-am întors la Black Hawk și nu am putut renunța la el.
Cel mai rapid arc pe care l-am avut până să-mi iau Bodnik Redman. Ca viteză am curaj să-l pun pe chrono să concureze cu Uukha, Border Archery și alte lame din categoria super recurve. Și sunt atât de convins încât aș paria mulți bani pe el! De altfel - deși nu e încadrat super recurve - Black Hawk chiar are un profil foarte agresiv al lamelor (asta se poate vedea obiectiv când încerci să-i pui coarda invers la depozitare. Îți rămân vreo 3cm, iar coarda atârnă, nu stă ferm). Te lovește în moalele capului din primii 2-3 inchi de cursă când întinzi.
Ca părți negative - nu e un arc pentru începători. Din cauza lungimii de numai 58", combinat cu profilul cadrului și agresivitatea brațelor, te penalizează la cea mai mică eroare. E un arc ce îți oferă totul, dar îți și cere totul în ce privește concentrarea și forma tragerii. Un fel de armăsar neînblănzit, cu care trebuie să ai deplină încredere în tine, nervi de oțel și să-i CÂȘTIGI respectul.
De asemenea, trebuie ca tunning-ul săgeților să fie perfect (spine static, lungime, greutate vârfuri, spine dinamic la întinderea ta) pentru că raftul e decupat LA centru (nu PESTE centru așa cum e la alte arcuri recurve). Aici te sfătuiesc să folosești un striker plate mai subțire (partea verticală a sprijinului de săgeată). Eu l-am schimbat pe cel standard cu o bucată de piele subțire, lipită de mine acolo).
Și ca să închei, strict în opinia mea, Black Hawk e un arc ce pur și simplu face de rușine nume mari, cu tradiție și pretenții enorme în domeniu. Dă de pământ cu "fițe" și "branduri" de 3-4 ori mai scumpe decât el. Același Black Hawk, la aceeași forță câștigă concursuri și doboară absolut orice animal terestru. Zăpadă, ploaie, căzut prin noroaie și lovit de pietre, nu m-a lăsat niciodată la greu!