Ragim Black Bear pareri.

Tiatira

Membru
Salut, as dori sa va intreb care dintre voi a avut placerea sa testeze un Ragim Black Bear? Evident ca intentionez sa imi achizitionez unul dar din nefericire nu am gasit prea multe despre el si sunt curios inainte sa il comand. Tot aici as dori sa intreb daca ati tras cu un Bear Supremag 48? fiind un arc pe care il am in vedere .

Despre Black Bear nu stiu daca vei gasi pareri pe la noi, dar despre White Bear a facut un review Florin aici:
Ma gandesc ca ar trebui sa fie cam acelasi arc, cu diferenta la lemnul utilizat.

Un review pentru Black Bear poti gasi aici,
Jim face review-uri destul de reusite in general, poate te ajuta.

Daca vrei Ragim, dar esti flexibil in ce priveste modelul, te va convinge Florin pentru Black Hawk. :)

Multumesc frumos pentru linkuri, tocmai ce le-am vizionat si inca ma gandesc . Nu tin neaparat Ragim dar mi-a placut arcul atat ca si grip cat si ca AMO 58". Prefer arcurile de pana in 58" si nu peste ca si lungime, ideal ar fii un Grizzly Supermag de 48" 45lbs sau Wacin de la bearpaw . Acum nu imi ramana decat sa ma decid ce si cum. Trebuie sa percizez ca pentru moment trag cu un Buck Trail Wolverin de 52" 40lbs si nu sunt prea incantat de el.

Black Hawk are tot 58" la fel ca Black Bear. Si e din gama premium de la Ragim.
Pe Wolverine am pus si eu mana intr-un magazin, evident ca nu se putea trage cu el, fiind expus pentru vanzare. Arata ok ca finisaje, dar mi-a facut impresia de jucarie.
Black Hawk de la Ragim pare un arc "adevarat", materiale premium, si pret decent. Vine imediat Florin si te lamureste cu el. :)

Intradevar ai dreptate in legatura cu Wolverinul :) Este putin de jucarie dar asa de plictiseala merge sa te joci cu el si cam atat. Asta si este motivul din care imi doresc altul, cu asta mi-am reintrat in mana dupa 3 ani de pauza. Pot spune totusi ca in 15-20m este ok si cu putin exercitiu reusesti grupaje frumoase, acum nu pot sa fiu ipocrit si sa zic ca ii un esec total arcul.

Ma gandesc ca Black Bear fiind tot un arc entry level, adica tot un fel de Wolverine, poate ar fi mai bine sa te uiti si la Ragim Black Hawk, chiar daca pretul e dublu. Personal, cred ca merita investitia. Florin il lauda tare, vezi aici un review, si il mai poti vedea in multe alte video-uri ale lui.

Un alt arc de 58" care mie mi se pare interesant, este Buck Trail Elite Bowman, care ar avea o garantie de 30 de ani, dupa unii. Cu pret similar lui Ragim Black Hawk. Am gasit un singur review scris, pozitiv, si cam atat.
Daca ar fi sa aleg eu intre astea doua, as alege Ragim.

Ca sa nu fim total off-topic, as zice ca Ragim Black Bear este un arc entry level ok, pentru cine cauta asta, la un pret accesibil. Cine vrea mai mult, trebuie sa urce putin mai sus. De-aia ti-am sugerat Black Hawk.

Iti multumesc frumos de ajutor si de sugesti dar sa iti spun sincer si eu tot intre Ragim BH si BT Elite Bowmen am ajuns sa tatonez. Acum ramane de vazut ce si cum va fi.

Pffff... De unde să încep? 🙂
În primul rând Black Bear este absolut identic cu White Bear, doar că e... negru 😅. Ambele arcuri decente, foarte bune, dar nu premium.
În al doilea rând, Bear Supremag 48" și Kodiak Magnum 52" nu sunt altceva decât cozi de lopată cu coardă. Nici gratis nu le-aș lua. Trag prost, viteze modeste, stachează și oferă o senzație generală negativă la tragere (și dincolo de subiectivismul meu, în ultimul an știu de 3 buc. returnate pe garanție din cauza delaminării sau exfolierii lacului).
În al treilea rând... Ragim Black Hawk! O minunăție de arc! Finisaje și materiale premium, foarte ergonomic, foarte intuitiv. Până acum (din zeci de arcuri) este cel mai longeviv arc cu care am tras. În paralel am avut Win&Win Black Wolf, Hoyt Buffalo, Bear Super Kodiak, câteva platforme ILF și multe altele, dar mereu m-am întors la Black Hawk și nu am putut renunța la el.
Cel mai rapid arc pe care l-am avut până să-mi iau Bodnik Redman. Ca viteză am curaj să-l pun pe chrono să concureze cu Uukha, Border Archery și alte lame din categoria super recurve. Și sunt atât de convins încât aș paria mulți bani pe el! De altfel - deși nu e încadrat super recurve - Black Hawk chiar are un profil foarte agresiv al lamelor (asta se poate vedea obiectiv când încerci să-i pui coarda invers la depozitare. Îți rămân vreo 3cm, iar coarda atârnă, nu stă ferm). Te lovește în moalele capului din primii 2-3 inchi de cursă când întinzi.
Ca părți negative - nu e un arc pentru începători. Din cauza lungimii de numai 58", combinat cu profilul cadrului și agresivitatea brațelor, te penalizează la cea mai mică eroare. E un arc ce îți oferă totul, dar îți și cere totul în ce privește concentrarea și forma tragerii. Un fel de armăsar neînblănzit, cu care trebuie să ai deplină încredere în tine, nervi de oțel și să-i CÂȘTIGI respectul.
De asemenea, trebuie ca tunning-ul săgeților să fie perfect (spine static, lungime, greutate vârfuri, spine dinamic la întinderea ta) pentru că raftul e decupat LA centru (nu PESTE centru așa cum e la alte arcuri recurve). Aici te sfătuiesc să folosești un striker plate mai subțire (partea verticală a sprijinului de săgeată). Eu l-am schimbat pe cel standard cu o bucată de piele subțire, lipită de mine acolo).
Și ca să închei, strict în opinia mea, Black Hawk e un arc ce pur și simplu face de rușine nume mari, cu tradiție și pretenții enorme în domeniu. Dă de pământ cu "fițe" și "branduri" de 3-4 ori mai scumpe decât el. Același Black Hawk, la aceeași forță câștigă concursuri și doboară absolut orice animal terestru. Zăpadă, ploaie, căzut prin noroaie și lovit de pietre, nu m-a lăsat niciodată la greu!

Stimate Florin , doresc sa iti multumesc frumos pentru rezumatul facut asupra arcurilor. Se vede ca esti cu adevarat un pasionat si impatimit al arcasiei si ca esti dispus sa iti impartasesti si cu noi cei novici experienta in domeniu. Dar sa ne intoarcem la oile noastre si dupa si o minima cercetare personala am ajuns sa oscilez intre Ragim BH si BT Elite Bowmen. Ambele se incadreaza lejer in plafonul meu material, in legatura cu sagetile precum si tu ai punctat este foarte important ca ele sa fie calibrate perfect pentru persoana in cauza. Acum cu arcul actual folosesc sageti de carbon 29" lungime, spin 600, varfuri de 100 grains pentru un arc de 40lbs, avan 27" intinderea.
Asteptam primavara si asa poate vom aveam placerea sa ne cunoastem si fata in fata la o tragere de weekend la un gratar :)

Stimate Florin , doresc sa iti multumesc frumos pentru rezumatul facut asupra arcurilor. Se vede ca esti cu adevarat un pasionat si impatimit al arcasiei si ca esti dispus sa iti impartasesti si cu noi cei novici experienta in domeniu. Dar sa ne intoarcem la oile noastre si dupa si o minima cercetare personala am ajuns sa oscilez intre Ragim BH si BT Elite Bowmen. Ambele se incadreaza lejer in plafonul meu material, in legatura cu sagetile precum si tu ai punctat este foarte important ca ele sa fie calibrate perfect pentru persoana in cauza. Acum cu arcul actual folosesc sageti de carbon 29" lungime, spin 600, varfuri de 100 grains pentru un arc de 40lbs, avan 27" intinderea.
Asteptam primavara si asa poate vom aveam placerea sa ne cunoastem si fata in fata la o tragere de weekend la un gratar :)
Cu mare drag te invit la Cernavodă!

Iti multumesc frumos de invitatie, chiar nu am avut placerea sa vizitez Cernavoda dar totul este posibil. Cred ca ar fi mai usor sa ne intalnim undeva la jumate la sibiu la valea viilor :)

Ar mai fi ceva, referitor la arcurile one-piece, asiatice, unde se incadreaza si Buck Trail care sunt fabricate de W&W. Tocmai am citit ca se cam rup crosele cu lungimi de la 19" in sus, era dat un exemplu cu PRONGHORN. Trebuie vazut Elite Bowman ce lungime are la crosa. Zic cei patiti ca sunt cel mai sensibile crosele taiate past center.
Au americanii niste scule faine tare, dar la preturi prea mari pentru cat suntem noi dispusi sa dam.
Asa ca tot Black Hawk de la Ragim mi se pare varianta cea mai ok la un pret decent.

Iti multumesc frumos pentru informatie, acum ramane sa vad ce va fi pana la urma. Am gasit un alt arc care pe mine m-ar incanta dar nu sunt aduse in romania iar de pe net eu nu am posibilitate sa il cumpar deoarece nu am card :D
https://www.bogensportwelt.de/all-articles-from-jackalope-archery Acesta este siteul si Jakalope is brandul care din cate am vazut este sub aripa Bearpaw. Din punctul meu de vedere au niste takedown uri si one piece foarte frumoase si la preturi aceptabile din punctul meu de vedere . Multumesc frumos inca odata pentru informati si om trai si om vedea :D

Back
Sus