One-piece versus take-down

Florin

Membru
Veșnica întrebare... One-piece sau take-down? Voi ce preferați și de ce?
Eu am de curând un Hoyt Buffalo 60lbs @28", dar preferatul meu rămâne Black Hawk 50lbs @28 de la Ragim. Găsiți câte un mic review pentru ambele la mine pe canal.

Daaa... Si "vesnicul raspuns": ia-ti de amandoua! :ROFLMAO:
Am in plan sa-mi fac un rastel, si ca sa fiu sigur, o sa-l fac pentru 5 arcuri. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Insa, pentru incepatori, cred ca este mai util un take-down, ca sa-i poti creste puterea doar prin schimbarea lamelor, si putin din reglaje. Dar si asta e relativ. Eu asta am inteles despre arcuri, ca exista foarte multa relativitate. Reteta suprema nu exista, trebuie testat si vazut ce se aseaza mai bine pe structura ta. Si ce iti place, ce te bucura.
Cred ca un take-down poate fi mai pragmatic, e mai customizabil, poate fi mai rezistent la intemperii (deoarece poate fi mai sintetic). Dar un one-piece din lemn facut cu mare arta, poate avea personalitate...
Mai conteaza si ce tip de personalitate esti, daca nu-ti sunt prea clare lucrurile in general, se recomanda precautie, testare indelungata de variante. daca esti un tip hotarat si stii clar ce vrei, deja stii ce arc vrei.

Adevărat! De altfel, primul meu arc a fost un take-down. Un modest Oak Ridge Mystik (pe care îl recomand cu toată căldura, de altfel!)

Take-down clar!
One-piece il iei si cu el mori, pe cata vreme la take-down ii schimbi lamele dupa necesitati.

Take-down clar!
One-piece il iei si cu el mori, pe cata vreme la take-down ii schimbi lamele dupa necesitati.
Nu încerc să mă impun sau să-ți schimb opinia, dar să știi că afirmația "take-down clar!" ar trebui pusă un pic în context. Ca începător/ debutant POATE fi adevărat, pentru că poți schimba brațele iar arcul poate "crește" odată cu tine. Dar... Când ești deja la un anumit nivel și știi clar ce-ți dorești, un one-piece îți poate oferi satisfacții și senzații unice, pe care nu le poți avea cu un take-down. De obicei, afirmațiile cu caracter absolut ("take-down clar!") sunt făcute de oameni care nici măcar nu au încercat celelalte variante.
Respect!

Nu încerc să mă impun sau să-ți schimb opinia, dar să știi că afirmația "take-down clar!" ar trebui pusă un pic în context. Ca începător/ debutant POATE fi adevărat, pentru că poți schimba brațele iar arcul poate "crește" odată cu tine. Dar... Când ești deja la un anumit nivel și știi clar ce-ți dorești, un one-piece îți poate oferi satisfacții și senzații unice, pe care nu le poți avea cu un take-down. De obicei, afirmațiile cu caracter absolut ("take-down clar!") sunt făcute de oameni care nici măcar nu au încercat celelalte variante.
Respect!
Nu e judecata de valoare, e opinie personala - probabil trebuia sa fi incheiat cu "parerea mea".
Peste tot, in salile prin care am tras, in poligon, pe la concursuri, am facut schimb de arcuri si am probat tot felul.
Doar cele din categoria replica istorica one-piece imi plac (nu toate!), dar cert ca e opinie subiectiva.
Nu mi se potrivesc si pace buna...

Nu e judecata de valoare, e opinie personala - probabil trebuia sa fi incheiat cu "parerea mea".
Peste tot, in salile prin care am tras, in poligon, pe la concursuri, am facut schimb de arcuri si am probat tot felul.
Doar cele din categoria replica istorica one-piece imi plac (nu toate!), dar cert ca e opinie subiectiva.
Nu mi se potrivesc si pace buna...
Admir pasiunea cu care îți argumentezi punctul de vedere! Dincolo de orice, trebuie să-ți placă ȚIE. Spor la tras și... Numai galben!

Mda, complicata alegerea tipului de arc, pentru ca tine de o mare doza de subiectivism. Fiind in definitiv o "scula", nu are cum sa fie universala, si atunci cam ai nevoie de cate o scula specializata pentru fiecare tip de operatiune, daca vrei performanta maxima. Altfel nu prea merge.

Aici ar fi interesant de descris un versus între cele două variante de Samick Sage: take-down și one-piece longbow. “Același” arc în două variante! A tras cineva cu amândouă? Și poate ne scrie aici concluziile. 😁

Chiar! Si eu aveam in cap Samick Sage take-down pe vremuri, ca deh, e "arcul incepatorului"... :))) Deci Longbow e "acelasi arc dintr-o bucata", sau e diferit totusi? :)

Back
Sus