Chestiuni legale privind tirul cu arcul

Marius

Administrator
Membru personal
Consider important subiectul asta, pentru ca am gasit mai multe intrebari pe acest subiect pana acum, cu raspunsuri mai mult sau mai putin concludente.
Cum comentati legislatia actuala? Ati avut probleme pana acum si ce fel de probleme? Cum le-ati rezolvat?

Vă recomand să citiți cu atenție Legea 295/2004 actualizată și legea 407/ 2006.
Mi s-a confiscat un compound în 2017/ 2018. Ulterior s-a dovedit a fi un exces de zel al personalului Jandarmeriei și arcul mi-a fost returnat.
Legislația este într-adevăr ambiguă, dar cu un pic de comunicare și bunăvoință se poate ajunge la înțelegere cu organele. În majoritatea cazurilor, oamenii sunt surprinși la prima vedere, arcășia este un sport rar la noi și de-aia reacționează așa și se gândesc în primul rând la braconaj. Eu personal am mers direct la Ocolul Silvic, am explicat situația și am depus o cerere, care mi-a fost aprobată instant. Acum mă pot antrena fără probleme pe toată raza localității și împrejurimi. În felul ăsta sunt acoperit și oricine vine și "întreabă", îi pun direct hârtia în față și la revedere!

Personal, cred ca acest subiect ar trebui sa fie prioritar pe agenda federatiei, sau federatiilor, impreuna cu cluburile sportive, si acestea sa vina cu o analiza amanuntita si cu propuneri obiective pentru clarificarea aspectelor juridice. Care sa duca in final la adoptarea lor in cadrul legislativ.
Astfel incat "problemele" sa nu se mai sparga in capul arcasului, si acesta sa bajbaie dupa rezolvari, sau sa stea la "bunavointa" autoritatilor. Vorba aia... "parerea mea"... :)

Personal, cred ca acest subiect ar trebui sa fie prioritar pe agenda federatiei, sau federatiilor, impreuna cu cluburile sportive, si acestea sa vina cu o analiza amanuntita si cu propuneri obiective pentru clarificarea aspectelor juridice. Care sa duca in final la adoptarea lor in cadrul legislativ.
Astfel incat "problemele" sa nu se mai sparga in capul arcasului, si acesta sa bajbaie dupa rezolvari, sau sa stea la "bunavointa" autoritatilor. Vorba aia... "parerea mea"... :)
Pffff... Ceea ce spui tu e pur și simplu o utopie! Adu-ți aminte în ce țară trăiești! 🤣😅😅

Florine, iti inteleg punctul de vedere. ;)
Insa daca nu misca nimeni nimic, nici rezolvari nu or sa apara. Si asta se aplica in toate domeniile. Eu raman optimist... (y)

Back
Sus