Urmatorul arc: Crosa Oak Ridge Shade Umber cu Lame Stark Archery Mentum Carbon Bamboo

Legolas

Membru nou
...va fi asa: Crosa Recurve ILF Oak Ridge Shade Umber
Lame ILF Stark Archery Mentum Carbon Bamboo
Pana luna viitoare mamai joc la configuratie,...;)

Faina varianta Umber, in periplul meu pana mi-am facut arcul, am plecat fix de la crosa asta. (y)

Da, exact in configuratia asta.
Daca lamele sunt excelente, un riser sub 21" (cum il am eu) il gasesc nerecomandat la un arc ilf.
Cu mintea romanului de pe urma zic ca ar fi trebuit sa iau un riser mai lung si lame mai scurte, sa scot arcul la 62".
Acum, asta e, cu asta merg.
Trial and error...

Ce lungime au lamele? Subiectul asta cu lungimea crosei e dezbatut cam peste tot. Personal, cred ca apar probleme cand vrei sa combini o crosa gandita pentru "traditional", cum e Shade in cazul asta, cu lame gandite pentru "olimpic", cum sunt aceste Mentum Carbon Bamboo. Fara sa fiu expert, ci doar din cele citite, componentele astea sunt gandite pentru anumite combinatii de lungimi specifice, altfel, fortele care se aplica, energiile degajate, sunt din filme diferite. Daca am inteles eu bine.
Asta cu riser sau crosa sub 21" "nerecomandata" pentru ILF este cam fortata, sunt nenumarati arcasi in toata lumea care trag cu crose chiar de 15", cu rezultate excelente...
Am gasit ca lamele astea sunt proiectate pentru crose de 23" si 25". Clar ca impreuna cu o crosa de 19" ca Shade, socotelile sa nu mai dea cum trebuie. Teoretic, calculezi ajustarile necesare ca sa obtii lungimea de arc pe care o doresti, insa in practica, cred ca pot sa apara diferente majore in felul cum lucreaza aceste lame in combinatia cu crosa de 19". Parerea mea.

Si eu zic ca nu are treaba lungimile crosei si ale lamelor cu sistemul ILF. Cand mi-am facut eu arcul, am citit la greu, si am vazut tone de combinatii. Cred ca setarea aleasa de tine nu se potriveste, cumva. Da-ne mai multe detalii. Mai conteaza si coarda, etc...
Si ce nu-ti place la arcul rezultat?

Mie sincer Oak Ridge Shade mi s-a părut întotdeauna un fel de Samick Sage glorificat. Dar dacă tot se vrea o combinație ILF decentă pe crosa asta, eu aș alege brațele Oak Ridge Carbon Bamboo Core (african sandal wood).
Mi-au trecut prin mână câteva ILF-uri (inclusiv Win&Win Black Wolf și Hoyt Satori), dar nimic nu m-a impresionat ca EXE Scream. Opinie pur subiectivă și personală.

Si eu zic ca nu are treaba lungimile crosei si ale lamelor cu sistemul ILF. Cand mi-am facut eu arcul, am citit la greu, si am vazut tone de combinatii. Cred ca setarea aleasa de tine nu se potriveste, cumva. Da-ne mai multe detalii. Mai conteaza si coarda, etc...
Si ce nu-ti place la arcul rezultat?
Arcul imi place pentru ca-i al meu si in final chiar daca n-o fi cea mai buna alegere, chiar daca nu-i perfect, il fac eu sa fie.
In fond, e mai important "indianul" decat arcul.

Nu am fost, decat la unul singur "din nimereala". Dar voi merge in viitor. Ok, ma uit dupa pene... (y) :ROFLMAO:

Back
Sus