Arcul hibrid, un compromis sau un pas inainte?

Marius

Administrator
Membru personal
Ma framanta subiectul asta. :)
Despre longbow si recurve lucrurile sunt clare, caracteristicile lor le definesc in mod clar, fiecare cu avantajele sale. Insa hibridul, mi se pare ca este un fel de anvelopa allseason, ca ar face de toate, la un nivel de compromis acceptabil. Sau nu este asa? Unele teorii zic ca ar aduce impreuna calitatile celor doua tipuri de arcuri clasice, si ar constitui un pas inainte in arcasie.
Ce parere aveti? Daca aveti un arc hibrid, de ce l-ati ales? De ce ati trecut de la recurve sau longbow la hibrid?

Chiar este o amvelopă all season. Este mai stabil și mai iertător decât un recurve, dar ceva mai rapid decât un longbow. Am avut unul de 52lbs. Chiar reușeam grupaje foarte bune fără prea mari eforturi, avea o întindere lină și comodă, dar mi s-a părut foaarte lent. Dacă distanța era peste 20 m, săgețile aveau o cădere foarte accentuată. Astfel de arcuri se pretează foarte bine "vânătorilor de punctaje" de pe la concursurile de 3D. Majoritatea podiumurilor autohtone sunt obținute cu acest tip de arc.
Nu denigrez, fiecare cu preferințele lui, dar mie nu mi-a plăcut. Efectiv m-am plictisit foarte repede de el.

Back
Sus